Mišeluk Street Race

06/19/2017

Mišeluk nije samo tunel koji spaja Novi Sad i Kamenicu, već i opšte poznata staza za trkanje automobilima koje se dešava jednom godišnje. Tu se okuplja omladina koja deli sa 'rejserima' adrenalin, mladi vozači koji maštaju da imaju takvo vozačko iskustvo kao oni, deca koja glume zvukove ljutitih mašina i auspuha i naravno stariji ljudi koji se prisećaju svojih starih dana iz Jugoslavije i njihovih trka.

undefined 

Jedno nedeljno popodne, grupa ambicoznih mladića, koji su zaljubljenici modifikovanih motornih vozila, otvorili diskusiju kako bi bilo dobro sakupiti sve pripadnike njihove 'vrste' i osnovati udruženje. Kako je već postojala grupa na Fejsbuku, odlučili su da nastave tim putem i tako je ime kluba ostalo nepromenjeno:

 

Svakome je potreban izduvni ventil i beg od realnosti. Momci će najčešće sesti u svoje velike igračke i ne svesno krenuti divljati gradom što bi izazvalo veliku pometnju u saobraćaju. Ovaj projekat je stvoren da bi se sačuvao mir i izbegle novčane kazne a da izlivi besa prođu što je bezbednije moguće.

Članovi, ove novoformirane jedinice, imaju mnogobrojne pogodnosti i popuste. Kao što je opšte poznato, dva najbolja prijatelja automobila su mehaničar i električar, tako da kod odredjenih profesionalnih majstora možete dobiti popust na popravku vašeg automobila i sačuvane pare se mogu uložiti u nova 'budzenja'. Ne samo to već i novajlijama kojima se više sviđa ovaj način života a ne opijanje po raznoraznim klubovima i splavovima mogu za manje para i sa većom bezbednošću polagati u auto školi.

Mnogim roditeljima, pretežno majkama, kad im sin kaže "e, mama, odoh do Mišeluka da se provozam" padne im mrak na oči. To je sasvim razumno za roditelje da se brinu za bezbednost i sigurnost svog deteta, ipak se tamo održavaju ilegalne auto-moto trke.

Neću da kažem da greše već samo svoje mišljenje i kako sam ja svoju majku utešila: postavila sam joj samo jedno pitanje "mama, kako želiš da vidiš svoju ćerku, pijanu u miniću i toplesu kako se valja po jarku i raznorazni manijaci je napadaju i sedne sa pijanim budalama u auto i pogine negde ili da se druži sa pravim vozačima koji ne piju pre nego što sednu u automobil i kojima je život i auto bitniji od same trke?". Samo me je pogledala i zagrlila i ponovila osnonu rečenicu brižnjeg roditelj "pazi sa kim sedaš u auto".

Verujem da i devojke čiji momci dolaze 'gore' na Mišeluk se mnogo bolje i sa više poštovanja brinu o njima i njihovom trudu nego da su 'navatale' nekog iz okorele kafančuge koji će ih maltretirati i omalovažavati, ipak su i ti momci uložili trud, pare i vreme da bi sredili svoju igračku.

druženje

 

Do sada su svi pisali o nesrećama koje su se tamo događale a nevezane su za trke, kako je tamo opasno, ali razmislite malo, svako stavi na kocku svoj život kad sedne u automobil, ne morate vi biti krivi ako vas kamion ili autobus pokupi a opet vas sutra više neće biti. Ako nam ne veruje te, dodji te i uverite se sami.... :) 

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds